Een psycholoog helpt als je de grip op het leven kwijt bent

Overweldigt de wereld je? Heb je het gevoel niet meer aan de verwachtingen van je omgeving te kunnen voldoen en ga je daar gebukt onder? Heb je het idee dat je faalt in deze maatschappij? Zie je het allemaal niet meer zitten? Er zijn genoeg redenen om aan de grond te zitten. Je kan zelf de problemen niet meer het hoofd bieden. Het wordt je gewoon allemaal te veel. Je ervaart stres en stres is slecht voor het lichaam. Vaak zijn lichamelijke problemen de uitingsvorm van geestelijke overbelasting. Lichaam en geest werken samen en gelukkig is daar in de medische wereld steeds meer oog voor. Ook psychologen weten dat lichaam en geest niet zo gescheiden zijn als we in de westerse wereld altijd dachten. In deze blog informeren wij over de hulp van een psycholoog als je bijvoorbeeld de grip op heet leven kwijt bent.

Lichaam en geest; een twee-eenheid, wat moet ik daarmee?

Wat moet ik met deze informatie, zal je wellicht denken. Niets of alles. Het is helemaal aan jou hoe je tegen zaken aankijkt. Maar uit eigen ervaring weet ik dat het helpt om inzicht te hebben in hoe je lichaam reageert op je geest. Na jarenlang gebukt te zijn gegaan onder lichamelijke ziektes die onverklaarbaar leken heeft een psycholoog mij geholpen zicht te krijgen op hoe mijn geest mijn lijf regeerde. Letterlijk. Toen ik met hulp mijn problemen aanpakte begonnen symptomen te verdwijnen. Maar ook voor heel veel andere problematiek kun je terecht bij een psycholoog. Denk hierbij aan angsten, trauma’s, relatieproblemen, fobieën en depressies. Een psycholoog kan ook testen afnemen om meer inzicht in jou te krijgen.

Psycholoog Raalte weet raad

Zoek je een goede psycholoog? Dan moet deze bij jou passen. Een klik is onontbeerlijk. Zorg er dus voor dat je niet de eerste de beste in de arm neemt. Psycholoog Raalte kent het belang van een vertrouwensband tussen cliënt en psycholoog. Neem eens vrijblijvend contact met ze op en hoor wat zij voor jou kunnen betekenen.

psycholoog Raalte

Related posts