Heb ik een psycholoog nodig?

Iedereen kent problemen in het leven. Die kunnen liggen in je relatie, op het werk of zijn heel persoonlijk. Je hebt last van angsten, je bent en blijft maar somber, je kan niet goed met spanning omgaan of het lukt je niet om het rouwproces in je eentje het hoofd te bieden. Je voelt je onzeker over jezelf of je hebt het gevoel het leven niet aan te kunnen. Er zijn zo veel oorzaken die je uit het lood kunnen slaan. Als je daar dan zelf niet uit komt is het tijd om hulp te zoeken. Hulp van een goede psycholoog. Iemand die jouw belang voorop heeft staan en zich verdiept in jouw persoonlijkheid. Iemand die ondanks de betrokkenheid toch afstand weet te behouden om zo goed mogelijk te helpen. Iemand die je in vertrouwen kan nemen en die zich richt op jouw specifieke probleem en persoonlijkheid.

Hoe werkt een psycholoog?

Een goede psycholoog heeft oprechte betrokkenheid, en dat voel je in het contact. Het gaat om een wezenlijke aanpak van je klachten. Dieper gelegen, ingesleten processen zijn vaak onderliggend aan huidige problemen. Het is dus logisch dat herstel tijd nodig heeft. Tijd en hard werken aan jezelf met goede begeleiding. Dan is de kans op herstel het grootst. Herstel gaat met ups en downs, dus schrik niet van minder prettige effecten op korte termijn: het gaat vooral om de lange termijn. Je wilt een plezieriger leven voor jezelf. Een leven zonder de zwaarte van dat ene probleem.

De psycholoog voor jou

Geen mens is hetzelfde dus geen psycholoog is gelijk. Een psycholoog brengt per definitie zichzelf mee. Klikt het niet tussen jou en de psycholoog dan zal de begeleiding niet gaan werken. Een zekere klik is nodig om een goede samenwerking te krijgen. Zoek dus wie bij jou past, wie voldoet aan jouw verwachtingen en eisen. Online zoeken is niet ongebruikelijk maar uiteindelijk weet je pas in het contact of het wat gaat worden tussen jou en je psycholoog. Neem een vrijblijvend contact op met psycholoog Deventer en ervaar of zij jou kunnen helpen.

psycholoog

Related posts