Huiselijke Veiligheid – Niet Huisarrest

Recent, in een populaire reality show – waarbij twee moeders van verschillende families van plaats met elka verwisselden voor een maand – werd kijkers twee contrasterende beelden van huiselijke veiligheid getoond. In het eerste gezin zag men een zeer liberaal huishouden, met tienerkinderen die komen en gaan op vreemde uren, de deur bijna nooit op slot en ouders die terloops vroegen of iemand hun oudste dochter had gezien.

In het tweede gezin, werden de kijkers getrakteerd op een case study over maximale veiligheid, compleet met video-camera’s toezicht alle bewegingen van de kinderen op alle uren van de dag. Het punt van de show was duidelijk: laat de botsende visies als het gaat om huiselijke veiligheid elkaar bloot leggen als zijnde ongezonde uitersten. Tegen het einde van het programma zou elke kijker het erover eens zijn dat beveiliging zichzelf laten regelen een slecht idee is.

Hier zijn een paar tips over hoe je een beveiligingssysteem kunt verzoenen met persoonlijke en familiale vrijheid.

1)Installeer een inbreker-proof sloten systeem voor uw voor- en achterdeuren. Dit kan worden bereikt met enkele professionele nachtsloten die te verkrijgen zijn bij een slotenmaker of hardware winkel. Voor extra bescherming – voor “kick-proof” deuren – wilt u misschien een slot dat die inbraak door een indringer voorkomt installeren. Over het algemeen zijn ze eenvoudig te onderhouden en ongelooflijk veilig. Je hebt misschien gehoord over het belang van een stalen of andere metalen deur. Niet alleen is dit lelijk, maar het is grotendeels overbodig. U hoeft geen esthetische waarde op te offeren om uzelf te beschermen.

2) Beveilig uw ramen met breukvast glas en sterke sloten. Meestal zal één blik op een raam beschermd op deze manier ervoor zorgen dat een inbreker op zoek gaat naar een andere optie. In dit geval omdat u uw deuren hebt beschermd, zal er geen andere optie zijn.

3) Installeer een alarmsysteem. Voor een lagere impact op uw huis, wilt u misschien een draadloos systeem proberen. De installatie is pijnloos en daarna heeft u 24-uurs bewaking van een beveiligingsbedrijf,  en kunt u dus het meeste van het werk overlaten aan de professionals. Met high-tech bewegingssensoren en krachtige alarmen, zullen alle potentiële indringers zich snel onwelkom voelen in uw huis. Als u huisdieren heeft, ga dan opzoek naar manieren om te voorkomen dat uw hond of kat per ongeluk het alarm af laat gaan. Voel u vrij om nee te zeggen ten opzichtige van beveiliging borden op uw gazon en stickers op uw voorruit en deuren.

4) Coördineer met je buren. Een wijk patrouille hoeft niet over te gaan op vigilant grondgebied. Een oogje in het zeil houden is belangrijk, maar niemand zou genieten wachters  die marcheren rond de woningen op alle uren van de dag. Er is geen noodzaak voor extremen.

5) Laat de beveiligingscamera’s voor de banken. Deze camera’s kunnen een obsessie worden en je zult zien dat de tijd besteed aan het kijken grotendeels verspild zal zijn. U hebt uw droomhuis gebouwd en u wil dat het veilig is voor uw dierbaren. Als het gaat om professionele surveillance, dan kun u dat het beste aan een beveiligingsbedrijf overlaten.

Related posts