Loopbaanbegeleiding helpt bij moeilijke keuzes in de loopbaan

loopbaanbegeleiding

Ben je op zoek naar een andere baan of weet je nog niet precies wat voor een werk je zou willen gaan doen? Wil je zzp-er worden maar heb je geen idee waar je moet beginnen met de start van je eigen bedrijf? Heb je voldoende zicht op jouw vaardigheden en kwaliteiten of heb je daar nooit zo bij stil gestaan? Welke werkomstandigheden zijn voor jou belangrijk? Zoek je in een specifiek marktsegment of gaat het je meer om het soort werk dat je uitoefent. Is het belangrijk bij welke werkgever je terecht komt of maakt je dat niets uit? Met welke waarden en normen valt je toekomstige keuze samen? Hoe belangrijk is je salaris? Vragen, vragen, vragen. Loopbaanbegeleiding kan je bij al deze vragen helpen.

Waarom loopbaanbegeleiding

Het is nogal een klus om je weg te zoeken op de hedendaagse arbeidsmarkt. Een markt die continu in beweging is; wat vandaag nieuw is, is morgen vergeten. Hoe steviger je in je schoenen staat hoe beter de basis is van waaruit je kan acteren. Dan maakt het ineens niet meer zoveel uit wat die markt doet; jij weet precies wat je wil en kan, wat je te bieden hebt en wat jouw meerwaarde is. Je kent je tekortkomingen – want geloof me, die heeft iedereen – en je valkuilen. Maar je weet ook hoe hiermee om te gaan. Hoe meer je weet over jezelf hoe steviger je op de grond van de arbeidsmarkt staat. Dat kan loopbaanbegeleiding je bieden. Dan heb jij ineens de regie in handen en dat voelt heerlijk!

Waarom niet?

Menigeen gaat naar de kapper, een pedicure, een masseur, een sportschool en wat dies meer zij om zichzelf te verzorgen of trakteren. Het is algemeen geaccepteerd om aan je buitenkant te werken. Maar hoe zit dat met de binnenkant? Is dat niet minstens zo belangrijk? En waarom daar dan niet wat hulp bij inschakelen? Je kan fysiek nog zo goed in je vel zitten maar als je van binnen niet happy bent wordt het leven niet zo licht. Laat je licht eens schijnen op loopbaanbegeleiding Zwolle. Geef jezelf een cadeau voor je binnenkant. Je zult zien dat de wereld lichter wordt.

Related posts