Loopbaanbegeleiding het is geen overbodige luxe

Op zoek naar werk? Of sta je op een keerpunt in je loopbaan en weet je niet hoe je de transitie het beste aan kan pakken? Wil je de stap zetten om voor jezelf te beginnen? Weet je niet precies welke richting je op wilt? Wat past nu eigenlijk het beste bij je? Hoe steek je in positieve zin uit boven je medesollicitanten? Hoe voorkom je dat je elke keer uit gekeken raakt op je werk? Allemaal vragen waar een antwoord op is. De kunst is om dit antwoord zelf te vinden. Alleen kan je er wel wat hulp bij gebruiken. Een stukje begeleiding of coaching.  Afhankelijk van jouw situatie kan loopbaanbegeleiding een passende oplossing bieden.

Wat is loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is niet meer dan het woord zegt. Het gaat om begeleiding bij jouw zoektocht naar antwoorden. Je wordt begeleid in het stuk waar jouw vraag zich op richt. Als dat gaat om het versterken van je zelfbeeld dan zal er veel tijd en energie gestoken worden in een stuk persoonlijke ontwikkeling. Overigens is dat altijd het beginpunt van je zoektocht. Wanneer je gaat solliciteren moet jij zelf duidelijkheid hebben over je wensen, je vaardigheden en je beperkingen. Dat klinkt eenvoudiger dan het is; het komt nogal eens voor dat wat we over onszelf denken niet gedeeld wordt met onze omgevingen. En juist daar wringt dan de schoen.

Ervaren en leren: kies voor loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een traject. Het is zeker niet een eenmalig gesprek waarin iemand jou gaat vertellen wat goed voor je is. Leren doe je door te ervaren en ervaren heeft tijd nodig. Door over je ervaringen te praten wordt alles steeds duidelijker. Loopbaanbegeleiding kan ook zeker confronterend zijn maar zoals bekend is maken zachte heelmeesters stinkende wonden. Kies voor degelijkheid en deugdelijkheid. Steek je licht op bij loopbaanbegeleiding Zwolle en hoor wat zij voor jou kunnen betekenen. Succes!

loopbaanbegeleiding

Related posts