Nieuwe raamsloten plaatsen

Nieuwe sloten laten plaatsen, oude sloten laten vervangen, vernieuwen of repareren.. het is allemaal wat. Want welke sloten passen er nou het beste bij u en uw woning? In de onderstaande alinea’s vind u wat informatie van Slotenmaker Amsterdam over verschillende raamsloten.

Raamboom
Een raamboom is een van de meest gebruikte bijzetsloten. Het is officieel een raamslot, maar wordt ook gebruikt op deuren. Het is een bijzetslot dat men aan de binnenkant van een raam of deur plaatst. Met een hendel die op een haak wordt geduwd sluit het slot.  Een raamboom is goedkoop in de aanschaf en makkelijk te plaatsen.

Deur- of raamgrendel

Een deur en of raamgrendels is ook een slot dat aan de binnenkant van uw raam of deur geplaatst wordt. Het slot kun je open en sluiten met een drukknop of een sleutel. Vooral de grendels die met een sleutel te openen en sluiten zijn , zijn erg goede raamsloten. Er zijn veel raam en deur grendels met een SKG** keurmerk, voor bijna alle deuren en ramen.

De sloten zijn niet zo duur in de aanschaf en zijn makkelijk te plaatsen.

Bijzet oplegslot
raamslotenEen bijzet oplegslot is een slot dat vaak gebruikt wordt voor bergings- en boxdeuren. Het slot wordt aan de binnenkant van een deur geplaatst en wordt bediend met een draaiknop.  Ondanks dat het vaak gebruikt wordt voor deuren, is het ook een slot dat prima te gebruiken is als een raamslot. De montage van het slot is vrij eenvoudig, en is met een handleiding als helemaal makkelijk te doen.

Penslot
Het penslot is door particulieren heet meest gebruikte bijzet slot. Het is een eenvoudig slot, dat makkelijk is te plaatsen, en goedkoop is in de aanschaf. Het wordt vaak gebruikt op houten deuren, maar is dus zeker op een houten raamkozijn ook erg makkelijk. Een nadeel van het penslot is de sleutel. Deze is namelijk nog al groot en lomp. Dit kan zorgen voor problemen met het slot. Als de sleutel goed gebruikt wordt, kan het slot echter jaren mee gaan.

 

 

Related posts