Oeps, de sleutel van mijn huis vergeten

slotenmaker-amsterdam-aan-het-werkIk had een lange dag gehad op werk. Ik was moe, en het was koud buiten. Ik heb geen rijbewijs dus ik moest door de sneeuw en het ijs, 16 kilometer naar huis fietsen. Ik keek er als een berg tegen op, maar het licht aan het einde van de tunnel was de warme deken, en de kop hete chocolademelk die me thuis stonden te wachten.

Ik fietste op een lekker tempo door en binnen 3 kwartier was ik thuis. Ik pakte mijn sleutel uit mijn zak, wilde hem in het slot duwen, maar dit ging niet! Met geen mogelijkheid kreeg ik de sleutel in het slot. Ik bekeek de sleutel eens goed, en zag dat het niet mijn sleutel, maar de sleutel van mijn opa en oma, die helemaal in het zuiden van het land wonen, was. Ik kon wel door de grond zakken.

Aangezien de enige mensen die mijn reserve sleutel hadden op vakantie waren, en alle ramen en deuren verder gesloten waren, besloot ik een slotenmaker in Amsterdam te bellen. Deze zei er meteen aan te komen, maar er was zo veel gerommel op de weg door de sneeuw en ijs, dat ik hem niet binnen een half uur verwachtte. Toch kon ik niet weg waar ik was, want als hij er wel binnen 15 minuten was, stond hij in de kou te wachten.

Gelukkig duurde het inderdaad maar even voordat de slotenmaker bij me was. Hij vertelde dat het bedrijf door heel Amsterdam en Almere slotenmakers heeft wonen, waardoor er altijd zo snel iemand ter plaatse kon zijn.
Binnen 10 minuten stond ik weer binnen in mijn warme huisje, ik bood de slotenmaker uit dankbaarheid wat warme chocolade melk aan, die hij natuurlijk niet afsloeg.

Related posts