Pak de dagelijkse stress aan met mindfulness

Iedereen heeft ermee te maken, en zonder stress bestaat er geen leven. Maar de stress moet niet gaan regeren. Want het is naast onplezierig ook zeer schadelijk voor onze gezondheid. Vooral ons immuunsysteem lijdt eronder en bij lang aanhoudende stress kan dat leiden tot ernstige ziektes. Maar hoe voorkom of reduceer je dan die spanningen? Je kan je onmogelijk onttrekken aan de verplichtingen van ons drukke en snelle leven. Toch is er een manier om in ieder geval bewuster in het leven te staan door in gedachten te zijn bij wat je doet en hoe je iets doet. Leven in het moment. De kracht van het nu volgens Eckhart Tolle. Niet voor niets is zijn boek zo’n succes. Het is bewezen dat leven in het nu de mens gelukkiger maakt, minder opgejaagd en dat het bijdraagt aan ons gevoel van welbevinden. In deze blog lichten wij mindfulness toe, een methode die je kan helpen om te ontspannen.

Met mindfulness leer je ontspannen

Hoe leer je meer te leven in het nu? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En in je eentje het wiel uitvinden is in dit geval niet heel handig. Zeker niet omdat er een methode is die je redelijk snel grote effecten geeft; mindfulness. Mindfulness is een training in groepsverband die over het algemeen een wekelijks contactmoment kent. Je leert dan de kneepjes van de kunst maar vooral komt het erop aan hoe je je opdrachten of huiswerk vorm geeft. Je moet echt thuis in je gewone leven aan de bak. Niet even tussendoor maar het vraagt een bewuste investering. Ben je daartoe bereid, dan zal je snel verandering merken.

Training mindfulness volgen

Velen gingen je voor en dat is niet voor niets. Gebleken is dat mindfulness grote effecten op onder andere het reduceren van ons stressniveau heeft. Bewuster leven, het klinkt zo simpel en logisch, maar we zijn het vaak verleerd. Neem eens contact op met mindfulness Deventer om uit eerste hand te horen of mindfulness iets voor jou is.

mindfulness Deventer

Related posts