Scheiden doe je niet alleen

scheiden

De beslissing is genomen. Jullie gaan scheiden. Natuurlijk is dat een beslissing met emotionele lading. De uitdaging ligt nu voor jullie want nu volgt er een tijd van regelen, bespreken, nadenken, overleggen en misschien wel een beetje onderhandelen. Er moet een echtscheidingsconvenant komen waarin jullie alles vastleggen dat met het uit elkaar trekken van twee levens te maken heeft. De financiën, de eventuele hypotheek en schulden, de pensioenen, de inboedel, allemaal zaken die vast gelegd moeten worden want je wilt een goede nieuwe start kunnen maken. Hoe meer en beter er geregeld wordt, hoe sneller je met je nieuwe leven kan beginnen zonder al te veel achterom te hoeven kijken. Als er ook jonge kinderen in het spel zijn dan ligt er ook een uitdaging in een heel andere vorm: hoe zorg je ervoor dat het kind of de kinderen in een situatie komen die voor hun voldoende bodem heeft waarin ze zich gezond verder kunnen ontwikkelen?

Schrijf een ouderschapsplan altijd samen

De opvoedkundige- en zorgafspraken rondom de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. U bent samen verantwoordelijk voor het welzijn van uw kind(eren). Het mag duidelijk zijn dat kinderen niet profiteren van een vechtscheiding. Over het algemeen profiteren ze sowieso niet van een scheiding. Zaak dus om voor hun een stabiele situatie te creëren. Laat u bijstaan in het formuleren van het plan, dan weet u zeker dat er niets vergeten wordt en dat het plan evenwichtig is opgesteld. De rechter zal dat zeker waarderen.

Zoek hulp bij scheiding!

Denk niet dat scheiden simpel is. Trouwen gaat gemakkelijker en daarvoor heb je ook mensen nodig die zaken regelen en je ondersteunen. Bij scheiden is dat niet anders. Er is te veel om rekening mee te houden en een professional (mediator of advocaat) kan je hierin ondersteunen en leiden. Neem eens vrijblijvend contact op met een mediator en hoor wat hij of zij voor je kan doen.

Related posts