Scheiden of blijven twijfels? Tips voor een goede beslissing.

Ben je ongelukkig in je huwelijk? Levenslang bij elkaar blijven lijkt simpel maar het kan ook een enorme opgave worden of zijn. Iedereen kent goede en slechtere periodes in zijn relatie. Maar als de slechte gaan overheersen lijkt er iets niet goed. Tijd om te onderzoeken wat er precies aan schort en of het probleem gezamenlijk aan te pakken is. Het is moeilijk er in je eentje uit te komen als er twijfel is. Een scheiding is een emotioneel en financieel zwaar traject. Ga na of het huwelijk te redden is. In deze blog besteden wij aandacht aan het onderwerp scheiden of blijven.

Hoe red ik mijn huwelijk

Er staan je een aantal dingen te doen voordat je kan beslissen of je wilt scheiden of toch blijven. Ga het gesprek met je partner aan. Het is een gezamenlijk project en je partner en jij zullen het in de communicatie niet alleen over de dagelijkse gang van zaken moeten hebben maar over jullie gevoelens. Doe dit op een geschikt moment en houd mogelijke stoorzenders als telefoons en computers erbuiten. Deel vervolgens met je partner je ongenoegens. Waar zit je mee? Leg het op een niet emotionele manier op tafel. Hopelijk komen jullie daar samen uit. Lukt dat niet, schakel dan een professional in. Een therapeut kan jullie probleem niet oplossen maar kan wel helpen om jullie weer op een goede manier in gesprek te krijgen.

Heb je alles geprobeerd

Soms is er geen ontkomen aan en zal een scheiding aanvragen de oplossing voor jullie huwelijksproblemen moeten zijn. Je kan een huwelijk willen redden maar het moet geen doel op zichzelf worden. Jarenlang ongelukkig in een huwelijk zitten is nog zwaarder dan het aangaan van een scheiding. Als het toch een scheiding wordt, zorg er dan voor dat jullie alles goed regelen. Daarbij horen een deugdelijk echtscheidingsconvenant en bij de aanwezigheid van minderjarige kinderen ook een ouderschapsplan.

scheiden of blijven

Related posts