Verwijderen van een afgebroken sleutel

WAAROM SLEUTELS AFBREKEN

Volgens locksecure.nl (Rotterdam) zij de meeste sleutels, zelfs de met nikkel afgewerkte, zal op een gegeven moment metaalmoeheid optreden en kan afbreken. Maar een paar dingen kan voor versnelling hiervan zorgen zoals:

1.De sleutel heeft diepere inhammen en die inhammen worden het zwakke punt van de sleutel. Na verloop van tijd en na veel gebruik (of misbruik) zal de sleutel op dit punt breken. Een diepe inham aan het begin van de sleutel (vlak na de kop van de sleutel) kan bijzonder problematisch zijn maar ook een diepe inham in het midden van de sleutel kan voor problemen zorgen.

2.De sleutel is gemaakt van lichtgewicht materiaal dat niet geschikt is voor dagelijks gebruik. Sleutels gemaakt van aluminium zijn een goed voorbeeld. Deze breken ook op de diepe inham, maar dan veel sneller. Ze zijn te herkennen aan hun grijze kleur of soms hebben ze hele felle kleuren zoals rood, groen, blauw of goudkleur.

Normaal is het zo dat wanneer een sleutel breekt, ere en of meer barstjes verschijnen rond het breekpunt. Dat is het moment wanneer je je sleutels aan een inspectie moet onderwerpen – tenminste diegenen die je veel gebruikt en waar je dagelijks op vertrouwd. Als je een barst ziet rond een van de inhammen of als de sleutel is verbogen is het zaak om zo snel mogelijk naar een slotenmaker te gaan om er een of twee bij te laten maken. En voor de zekerheid, gooi je oude sleutel niet zomaar weg. Daarvan kan een kopie gemaakt worden om alsnog in te breken in  je huis.

Als de eerste inham in de sleutel groot is en zwak begint te worden, kun je eindige met alleen de kop van de sleutel in je hand. Meestal is wat blijft zitten in het slot het werkende deel van de sleutel. Alle kartels van de sleutel zijn belangrijk voor het bedienen van het slot en die zitten dan vast in het slot (als je heel veel geluk hebt kan een gedeelte van de sleutel uit het slot steken en kun je deze met een tang verwijderen maar dat dit gebeurd is zeldzaam)

TEN EERSTE – als in stap #1, adviseren we om een kruipolie zoals WD-40 te gebruiken en in het slot te spuiten.

TEN TWEEDE  – plaats het verwijderingsgereedschap in de sleutelopening op zo’n manier dat de tanden van de sleutel het inwendige van het slot raken en zo de sleutel verwijderd kan worden. Je moet hem niet te ver in het slot duwen, net ver genoeg om de eerste of tweede kartel van de sleutel te bereiken.

TEN DERDE – laat de weerhaak in een van de kartels van de sleutel ‘bijten’ en trek hem daarna naar je toe. De kapotte sleutel zou nu uit het slot moeten vallen.

TEN VIERDE – neem de 2 delen van de sleutel naar een slotenmaker en laat er een of twee van bijmaken.

Heb je hulp nodig bij het verwijderen van een afgebrokenk sleutel? Neem eens contact op met een goede slotenmaker in Rotterdam via www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

 

 

 

Related posts