Wanneer een psycholoog inschakelen

Zit je met jezelf in de knoop? Heb je minderwaardigheidsgevoelens die je niet te boven komt of lijk je steeds somberder te worden en steven je op een depressie of burn-out af? Of heb je last van angst(en) en beperkt dat je levensruimte? Of misschien heb je een andere psychische ziekte onder de leden die je leven beheerst. Ziekte klinkt ernstig en wil alleen maar zeggen dat je gebukt gaat onder een situatie die je niet meer onder controle hebt. Impulsief geld uitgeven of jezelf in gevaarlijke situaties brengen, verslaafd raken of roekeloos gedrag vertonen, zijn ook voorbeelden. Hoe je het ook wilt noemen; zodra je zelf de regie niet meer hebt is het tijd om daar iets aan te doen. Het lukt je niet alleen dus rest er niets anders dan iemand in de arm te nemen die jou kan helpen met jouw specifieke probleem een psycholoog kan je hier goed bij helpen.

Wat is een psycholoog

Een psycholoog is geschoold om mensen met emotionele en psychische klachten te helpen. Soms zijn ze in een bepaald gebied gespecialiseerd en soms zullen ze eerlijk aangeven wanneer je elders beter af bent. Voorop staat dat een psycholoog zonder waardeoordeel naar jou kijkt. Niets is gek want echt, ze hebben alles wel een keer meegemaakt. Er moet een vertrouwensband tussen jou en de psycholoog ontstaan dus een zekere klik is onontbeerlijk. Dat betekent dat je zelf op zoek moet naar de juiste persoon. Niet gemakkelijk als je je al niet zo geweldig voelt maar het is zeker de moeite waard. Uiteindelijk betaalt het zich terug in de behandeling en jouw herstel.

Contact opnemen met een ervaren psycholoog

Psycholoog Raalte heeft ruime ervaring en al vele mensen geholpen zichzelf terug te vinden. Heb je het gevoel een psycholoog nodig te hebben en woon je in de omgeving van Raalte dan is het raadzaam om vrijblijvend contact met psycholoog Raalte op te nemen. Ze horen graag van jou wat er aan de hand is en zij zullen eerlijk aangeven wat zij voor jou kunnen betekenen.

psycholoog

Related posts