Wasmachine maakt lawaai

Net als met andere apparaten blijven wasmachines elektronica waaraan elementen stuk kunnen gaan. Het meest vervelende is het natuurlijk wanneer dat gebeurt bij een apparaat dat u echt dagelijks nodig heeft zoals een wasmachine. Het feit dat uw wasmachine veel lawaai maakt kan er op duiden dat uw wasmachine bijna stuk gaat, maar dit hoeft niet. Er kunnen namelijk ook tal van andere oorzaken zijn waarom uw wasmachine meer lawaai maakt dan u normaliter mag verwachten.

De wasmachine staat niet in het lood

Het kan zijn dat de wasmachine niet helemaal recht staat. Zo kan het tijdens het centrifugeren gaan wiebelen, waardoor er veel herrie gemaakt wordt. Dit is simpelweg op te lossen door de wasmachine netjes recht te zetten.
De wasmachine staat op een verende ondergrond.

Als uw wasmachine op een vloer staat die enigszins verende ondergrond staat, kan de wasmachine tijdens het centrifugeren gaan bewegen. Dit is op te lossen door rubberen plakkertjes onder de wasmachine te plakken, of om de wasmachine op een andere ondergrond te zetten.

Het wasgoed kan niet goed verdeeld zijn

Tijdens het centrifugeren beweegt de wasmachine natuurlijk heel erg. Als een groot badlaken, of een dekbedovertrek nat is, is het zwaar. Dit kan er voor zorgen dat de wasmachine ongelijk belast wordt, en dus als het waren gaat dansen. Dit maakt herrie.

Er zit een voorwerp tussen de trommel en de kuip

Wanneer er een voorwerp tussen de trommel en de kuip zit, kan dit er voor zorgen dat de wasmachine een vreemd geluid maakt. Wij raden aan om dit niet zelf op te lossen, maar het voorwerp te laten verwijderen door een monteur. Ook maken de monteurs van wasmachine reparatie Den Haag vaak mee dat de lagers van de wasmachine kapot of versleten zijn.

Als uw wasmachine een hoog geluid maakt, is er vaak iets aan de hand met de lagers, roept u hierbij de hulp in van een monteur.

Related posts