Website maken? Appeltje eitje, toch?

Een website maken is vrij eenvoudig toch? Iedereen kan het tegenwoordig in WordPress of Joomla!. Maar is het wel zo simpel als het lijkt? Misschien klopt het wel dat je binnen no-time een website van de grond krijgt die er prima uitziet, alleen heb je dan wel een website die echt doet waarvoor die voor bedoeld is? Wanneer je dus een website wil bouwen kan dit een interessant artikel zijn om door te lezen.

Een website laten maken door een website bouwer

Een website laten maken door een professioneel webdesigner kost geld. De tijd en uren die een website bouwer erin steekt moeten natuurlijk betaald worden. En soms weerhoudt dit ondernemers om echt te gaan voor een succesvolle website. Want alle kosten die je in de opstartfase van je bedrijf kunt besparen zijn natuurlijk mooi meegenomen. Alleen is het wel belangrijk om goed na te denken over hoe jij je klanten van dienst wilt zijn. En hoe je ze online wilt bereiken. Want een website is niet alleen interessant voor de ondernemer die online wil verkopen, nee het is ook een manier om optimaal bereikbaar te zijn voor je doelgroep.

Een professionele website laten maken is een investering. Gemiddeld ben je voor een goed doordachte website wel 1500 – 3500 euro kwijt. Afhankelijk van je wensen en de prijs die een website bouwer vraagt, kan dit bedrag uiteraard verder oplopen. Een voordeel van een website laten maken door een specialist is dat hij echt weet wat die doet. Het bedrag wat je investeert in je website verdien je uiteindelijk ook makkelijk weer terug.

Daarnaast denkt een website bouwer met je mee, kan hij je adviseren in hoe je jouw doelgroep zo optimaal mogelijk kan bereiken en bedienen. Je moet er toch eigenlijk niet aan denken dat je dit allemaal in je eentje wil doen?

Of toch liever zelf je website maken?

Natuurlijk zitten er niet alleen maar nadelen aan wanneer je toch besluit om zelf je website te bouwen. Naast het feit dat je kosten bespaart is het ook een leerzame ervaring. Door gewoon dingen uit te proberen kom je er al snel achter hoe je een basic website op kan zetten. Hier zijn trouwens een aantal gratis tools voor. Typ maar is in Google ‘zelf website maken’ in. En je zult zien hoeveel programma’s er wel niet zijn waarmee het mogelijk is om een basic website te maken.

Eerst zelf maken en later uitbesteden aan een specialist

De meest ondernemers die ervoor hebben gekozen om eerst zelf met hun website aan de slag te gaan komen meestal later wel weer terug op hun beslissing. Ze nemen alsnog een website bouwer in de armen omdat ze er vaak simpelweg de tijd niet voor hebben en ook de kennis ontbreekt vaak. Ook lopen ze vaak tegen obstakels aan. Want met de meeste online website maker tools kun je geen maatwerk realiseren. En een website die niet flexibel is, daar kom je vroeg of laat toch wel op terug.

Wil je een website laten maken of toch liever eerst zelf uitproberen? In beide gevallen weet je wat je te wachten staat.

 

Related posts